СВАЊИВА, А ПРЕД ЗОРУ ЈЕ НАЈХЛАДНИЈЕ… или : ’’10 ЗНАКОВА ДА ГЛОБАЛНА ЕЛИТА ГУБИ КОНТРОЛУ’’


По мишљењу оних који  м и с л е  да ме добро познају (небитно, уосталом…) – особа сам превише опседнута НСП-ом, антиглобализацијом… а све да би се повратила права (са)знања и вредности које универзално красе Људску Врсту и служе јој… По сопственом мишљењу о себи – нисам опседнута горе-наведеним, већ незадовољна што треба да не видим(о) оно што видим(о)…

А ви? Јесте ли ви незадовољни што сте глобална нано-честица, остављена сама себи, поједена од горих од вас, далеко од бољих од вас…

Зачудо, налетим на овај текстић, усудим се да га преведем, уз сав ужас страха да ми неко нешто спочитне; дајем, као извор, и линкић за оригинал, и на мој начин преведен текст, ево,  –  објављујем.

Зашто?

Зато што све што у овом тексту пише  п р е п о з н а ј е м   у  ЛЗСКНД – Лепој Земљи Србији Која Нема Државу, дакле, на мало већем узорку од нано-појединца, а тако минорном у односу на Куглу.

Превод посвећујем српској  е л и т и. Свака сличност са истом – искључена, како моја лична,  тако и у деловима превода који се на ЛЗСКНД (још увек) не односе.

Знам да ми Activist Post ово ништа не би замерио. Питала. Одговорили. И онако их интересује што већа читаност.

 Дакле:

 “ 10 ЗНАКОВА ДА ГЛОБАЛНА ЕЛИТА ГУБИ КОНТРОЛУ

Карма долази за светску елиту у великом стилу . Са  ратним плановима за Сирију , појављују се знаци да се владавина те елите над човечанством рапидно смањује .

Током последње деценије глобална елита је пред  слабом шансом  да консолидује власт над светом . Увек  је  то био њихов план,  као неких злих негативца у стрипу , али након 11. септембра је план отишао у претеривање, а онда турбо – током  у финансијску кризу 2008 .

Ипак, светска елита  је осуђена на пропаст, јер људи треба да буду вођени по сопственој вољи , а не под контролом,  као стока . Више елитâ покушава да контролише човечанство, али ентропија се све више јавља. Ентропија, за оне који не знају, јесте недостатак реда и предвидивости, постепени пад у неред .

Иако елита и даље ужива велику предност над масама због  богатства, она се сада понаша као да је помирена са судбином насилника, тиранина,  који  би  да одржи контролу. Ово, заузврат, открива своју тамну страну која је вешто сакривена  годинама Али више није.

Слика

Људи се буде у масама, барем толико брзо  коликом брзином  елита гради  свој спектар шêма затвора. Нека покушају. Да парафразирамо Виктора Игоа: „Нема те војске која ће зауставити идеју чије време је дошло“.

Ево десет знакова који  показују да  елита губи контролу над народом :

1. Званичне лажи више нису ефикасне: лажи једноставно не функционишу више . Било је време када се веровало званичним лажима, посебно о рату и миру, јер, на крају крајева, какво би зло било да се лаже о таквим стварима? Генерално људи желе да верују да су говорили истину када су живот и смрт у питању. Дечак који је викао “вук“ је заплакао превише пута. Чак и ако би било који званичници  рекли истину у овом тренутку, веома мали број људи би им веровао .

2. Нема се поверења у политику: амерички (а и свуда, глобално –прим.прев.) политичари су безначајног рејтинга. Поверење у власти пада овде и широм света као ни у једном ранијем времену. Редовне анкете показују да само 10 % јавности има поверења у Конгрес, (сличне институције- глобалноприм.прев.).  Другим речима , 90 % не верује  у њихову компетентност да владају .

3. Нема се  поверења у медије: најновије анкете показују да 77 % становништва више не верује у корпоративне ТВ вести. Да ли је икакво чудо што естаблишмент – медији успевају да продају лажи о наводном случају  употребе хемијског оружја у  Сирији? Уз њихов монопол, можда преко радио-таласа, они више не могу тврдити да је црно – бело,  само  зато што државна администрација тако каже.

4. Одбацивање банкара: Мађарска је недавно постала прва земља која је следила Исландско  вођство у  противљењу преливању новца у  међународне банкарске центре  (ММФ, Светска банка-прим.прев.)) и разматра покретање кривичног гоњења предходних премијера који су омогућили поробљавање  народа дуговањем. Треба тражити да се настави овај тренд  чак и ако нације одлуче да се ослободе (силом-прим.прев.) по дифолту .

5. Ватикан нагло чисти свој прљави веш: под претходним папом, Бенедиктом, скандали који су избили из Ватикана у распону од прикривања педофилије до свештенства углибљеног у прање новца и преваре. Бенедикт, у потезу без преседана, нагло се  повукао да би направио места за, на изглед,  много допадљивијег  папу Франческа . Папа Франческо  свим мерама жестоко ради на томе  да поврати мирноћу и понизност, као и  углед цркве.  Да ли је ово прави или маркетиншки  потез …он говори да је црква била приморана на такав драстичан преокрет да би се спасла од  губитка  целокупног кредибилитета .

6. Побуна међу војницима: коначно, војници  којима је  забрањено давање политичких изјава –  стално говоре против америчког војног авантуризма . Као што је Ајнштајн рекао фамозно: “Пионири у свету без рата  су млади људи (и жене) који одбијају војну службу . „

7. Милитаризована полиција: један од најтежих знакова да елита губи власт је изградња милитаризоване полицијске државе,  посебно обýчених структура  за борбу против насиља у грађанским немирима . У Америци окална полиција са тенковима и другом борбеном опремом ради са федералцима на мешовитим (тренажним-прим.прев.) центрима, активне јединице Војске су на америчком тлу, по први пут у историји САД (у Уставу САД је војска искључиво деловала ван САД – прим.прев.), НСА шпијунска  мрежа се користи од стране Пореске управе и ДЕА, а елиминација из поступка за Американце по Закону о овлашћењима у одбрани народа (NDAA) је само један од тиранских потеза да одбрани елитне криминалце од  јавног бичевања. Они (елита – прим.прев.) су очигледно уплашени, и треба да доживе оно што су урадили америчком народу и против Устава .

8. Озбиљни сецесионистички  покрети су свуда: државе се  отцепљују  од већег политичког субјекта, по некадашњем ултра – концепту  непромењивости граница, који је важио све до сада. У Америци, сецесионистички  покрети придобијају јавност у деловима Колорада и Калифорније. У Европи, озбиљни сецесионистички  покрети се дешавају у Шпанији и Шкотској, као што и неколико земаља ЕУ флертује са идејом напуштања евра. Децентрализација = ентропија !

9. ГМО храна се полако свуда одбацује: контролишите храну – контролишете људе. Истина  јесте у теорији, али је много теже у пракси. ГМО лидери попут Монсанто-а  су разоткривени. Све њихове  економске и политичке снаге не могу победити у биткама за ширење знања о опасностима од пестицида натопљених Франкенштајн храном.  ГМО поља се пале у знак протеста у Америци и широм света, информисане нације настављају да одбацују отровне производе  и да траже јасне законе о означавању ГМО нивоа састојака у храни.

10. Либерализација канабиса: многи који ово читају ће мислити да је легализација марихуане спорадична. Међутим, то је велики доказ да стисак елите слаби. Огромна средства су потрошена да се канабис  прогласи незаконитим. Канабис је моћан лек за физичко, ментално и духовно здравље, кроз векове. Само ова једна биљка представља велику претњу структурама моћи и њиховој индустрији, али  је њена, наизглед, “незаконитост“  –  бесмислена. Приближава се глобални преокрет тиранске политике забране  и ово ће бити један од првих, а многих, уступака који долазе .

 Ерик Блер“

 Извор:

http://www.activistpost.com/2013/09/10-signs-global-elite-are-losing-control.html  

Затворено за коментаре.