ZAŠTO IH LAŽEMO?


Слика

Pre nego pročitate i jedan redak ovog teksta, dobro se zagledajte u oči ove kineske devojčice, bez obzira na rezoluciju slike. To što je na slici kinesko dete, neka ne zbunjuje. Dete je dete, ma čije da jeste.

Danas je Svetski dan deteta. Na stotine “svetskih dana nečega“ preplavljuju ovu Planetu. Na stotine licemernih obeležavanja. Ovo je najlicemernije.

Zašto?

Malo ispočetka: tzv.svetski dani izmišljeni su da bi se prekrila globalna laž kako živimo u dobrom svetu. Da, dobar je taj svet, ali samo za one koji nam prodaju maglu da je tako. Zato se izmišljaju svetski dani da bi, k’o fol, oni koji vladaju onima kojima vladaju pokazali, k’o fol, da vladaju dobro. Pozitivne statistike govore jedno, sve same superlativne brojke. Negativne statistike i sve ono što je tu, oko nas – govore drugo.

Zabrinuti i optužujući pogled ovog deteta sve govori. Niti je Svet dobro mesto za življenje, niti du deca u njemu povlašćena i sretna bića. A  u njihovo ime, odnosno, za “budućnost sveta“ sve se dešava.

Dešavaju se ratovi, ljudskom rukom proizvedene globalne kataklizme, naučna istraživanja koja su sa one strane razuma, političke odluke koje nemaju veze sa onima zbog kojih se donose, kulturološki “pomaci“ koji destruiraju ispravne matrice ponesene iz “krštenih“ vremena, vremena kada je sistem vrednosti bio ono što je čuvalo ljudske zajednice, a ne sistem profita na svaki način i po svaku cenu…

Idemo redom: ratovi, kao omiljena zabava Velikih majstora lože profita, licemerno i kontinuirano, vekovima prave “bolju“ geopolitičku preraspodelu sveta. U njima, ratovima, najviše stradaju najmanji, najbespomoćniji – deca (naravno, ostala nejač, star svet i žene, nije zaboravljena, kao ni drugi Živi svet…). U medijima najčešće dominiraju slike ratom ugrožene dece…

Ljudskom rukom i zlim naumom proizvedene kataklizme, dakle, kataklizme Zemlja-Zemlja studiozno pripremane da igranke sa ratovima ne budu preupadljive, takođe uništavaju najveći broj nejači i prirode. Opet strada, mahom, budućnost sveta – deca. Posle takvih kataklizmi ugroženo područje preplavljuju humanitarci svih boja, namera i namena sa tovarima pomoći iz robnih štokova iz davno zaboravljenih skladišta; nastupaju medicinari da u nemogućim uslovima izeksperimentišu za ko zna čiji račun, nove vakcine, lekove – mahom stare, al’ ajd’ super šansa da se staro  ne baci… Profit je čudo jer ove akcije finansiraju donatori…

Naučna istraživanja su vrhunac licemerja. Oficijelna industrija hrane, oficijelna medicina i oficijelna farmacija ne biraju sredstva da “boljoj budućnosti“ unaprede život trovanjima, izmišljenim dijagnozama, vakcinama koje se daju najmlađima a prave podlogu od koje se umire ranije no što prosečan ljudski vek. Ili, budalaštine tipa “otkrića“ nemačkih naučnika da, ustvari, parafraziram, u svakoj bebi postoji biološki indikator za promenu pola…Ovaj svet kloniranjem i dešifrovanjem genoma kao “vrhunskim naučnim dostignućem“ nije daleko od GM ljudi, a počeće se sa decom!

Kulturološke matrice su najefikasniji metod ulaženja u psihu i kontrolu uma. Nasilje i “iščašenost“ je medijski najeksploatisanija društvena pojava. Izmeštanje zabavnih aktivnosti za mlade u kasne noćne sate kada ljudskom telu, a dečijem posebno, treba san a ne budno stanje, izaziva niz poremećaja u organizmu koji na duži rok toliko kvare biološku supstancu mladih, mlađih, najmlađih konzuimenata sub i oficijelne kulture da već sad svetom hoda potpuno neupotrebljiva mladost. Dečije ropstvo, rad dece na crno samo za vodu, hranu i postelju,  tema je mnogih globalnih kampanja da se tom užasu stane na put; ali ne – profit je bitniji, najjevtinija radna snaga su deca, to nije bitno. Eksploatacija dece u medijske svrhe je ogromna: reklame, kampanje, audicije za decu – buduće zvezde i zvezdice…menjanje svesti da je nenormalno – normalno. Ali najcrnje je u obrazovanju. Svetska politika školovanja donela je “nedonošče“ školovanja već od dečijeg vrtića. Polazak u škole sa pet godina je notorna činjenica u tzv“ visokorazvijenim“ društvima. Opravdanje je bezobrazno jevtino: što pre treba proizvesti uspešne mlade ljude, da što pre počnu da rade i daju svoj doprinos zajednicama u kojima žive. A šta je iza? Iza je – što pre stvoriti poreske obveznike…Horor. Destruiranje porodice je posebna priča. Sve mame i tate sveta moraju da rade mnogo i dugo. Sva deca sveta žive od svojih ranih dana po jaslicama, vrtićima školama… A gore od toga je da to nikad nisu baš sve mame i tate i sva deca. Tamo gde ovoga nema – možemo polemisati jesu li to sretnija ili nesretnija društva. Sve, pa i blagostanje, ima drugu stranu medalje… Kao što drugu stranu medalje ima borba protiv naodvratnijeg zločina – pedofilije. I to je lažna borba, uhvaćeni zločinci su tek vrh ledenog brega ako je već svima jasno da u ovom zločinu učestvuje i Vatikan i mnooooooogi visoko pozicionirani bolesni tipovi u svetskom establišmentu.

Konačno, kakav je mikro i makro svet u kojem žive današnja deca? Kakav svet im se ostavlja od strane onih koji, k’o fol, brinu o tome? Šta svako odraslo biće može da uradi da  svakom detetu na svetu bude bolje nego što mu jeste?

I sve to, ama baš sve šta i kako treba, piše u očima devojčice sa slike, ko ume da vidi i shvati… Sve šta treba a čega nema, bar ne dovoljno. Ali, važno je da ima “svetskih dana“ koje izmišljaju belosvetske protuve Novog svetskog poretka…

Advertisements

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: