НИКОЛА, ЈЕДАН ЈЕДИНИ…


Никола Тесла: Смиљан, Војна Крајина, Аустријско Царство, 10.јул 1856. – 7.јануар 1943. Њујорк, Њујорк. Један од највећих и најпознатијих светских проналазача и научника у области физике, електротехнике и радиотехнике…

(Извор: Википедиа)

 Данас је рођендан Николе Тесле.

Многима је данас рођендан, наравно, као што су рођендани сваки дан.

Али овај је посебан, јер је реч о том Николи, Једном Једином.

Један Једини је зато што је дао Светлост  земаљском свету. И све остало што иде с тим. У самом изводу из биографије, са основним подацима – кад je и где, и  шта је урадио – толико тога стоји између редова, да је заиста, и по томе, овај дан, са све Николом, Једним Јединим, посебан.

А шта све пише?

Пише да је рођен у јеку бујања НСП-а, ал’ не пише да Никола, Један Једини, није НСП производ. Пише где је рођен, а једни од оних који својатају Једног Јединог мораше, сад скоро, приликом велике свечаности поводом приступања у једну од творевина НСП-а , признати да није њихов. Пише да је преминуо у срцу друге домовине НСП-а (прва је Британска круна), на дан његовог Божића.Тако је изабрао, одредио, па се по томе зна ко је и одакле је. По томе се зна да није  њихов, код којих је преминуо. Пише у којим областима је епохалац, а још не пише у којим областима је још већи епохалац. Писаће. Време је.

Jedan Jedini

Један Једини, данас рођен, бира да не буде на Земљи после својих 87. Али је присутан. Зато је овај текст у презенту, у садашњем глаголском времену српскога језика. Са нама је. Само, он је у другој димензији. Цео, али цео, научно – филозофски опус Једног Јединог има за смисао баш да нама, у овој димензији отвори сазнање како ништа што видимо није оно што видимо, и да је то право природно стање, прави поредак ствари. Човек је себи накачио на рамена нешто што се зове време. А то време нигде другде не постоји , оно је у Човеку. Време није део Универзума. Света би било и без времена. Тамо где је Један Једини сада – време не постоји. То што  нама, овдашњима, није дато да сада Једном Једином честитамо рођендан и отворимо шампањац, то смо сами себи направили слепо следећи “(са)знања“ НСП-а.

Док све ово што је овде написано допре где Један Једини хоће, ми ћемо се забављати временом. Али, није дуго за чекати да све постане јасно као дан.

У међувремену, ваља се мало едуковати на http://www.teslainstitut.rs (не, није никаква, а камоли плаћена, реклама). А како је НСП ослободио ауторских права досадашње дело Једног Јединог (сем онога што није ослободио, у које сврхе, наслућује се…), свуд по Нету могу се наћи коцкице и склопити puzzles  о свету из којег смо и у којем смо.

Слика Једног Јединог показује у очима све ово што овде пише. Без обзира на photo-shop. А ових дана Нетом кружи и све (?) о  монаху Хамбо Лама Итигаловом, оном типу који је још жив…

Зато, Никола, Један Једини – СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН !!!

                                                                                                           

Advertisements

1 коментар (+додајте свој?)

  1. Skorpija
    јул 10, 2013 @ 16:59:24

    Hvala Ti, Nikola, hvala Ti do nebesa. Znam da je malo, skoro ništa, a ipak Ti hvala, jer to je sve što imam i, bez imalo razmišljanja, Tebi poklanjam…

%d bloggers like this: