PORUKA PRIJATELJA U KASNE NOĆNE SATE…I NEKE LIČNE OPSERVACIJE…


Šesti je oktobar, a ide i deseti, godina ova.

U kasne noćne sate, petog na šesti oktobar, prijatelj me obaveštava da je Boki proslavio desetogodišnjicu 5. Oktobra (onog 5.Oktobra). Jedan od najvažnijih gostiju je bio Ivica (vlasnik marice).

A stvari, ustvari, idu ovako:

dok su Điki i „Gotov je“ bili pravi, stvarni lideri, ova dvojica su lepili plakate i piškili u pesak. Da li je država (još prošle godine) doživela političko pomirenje ili nam država počiva na protivprirodnoj kohabitaciji dva nova lidera?

Šestog oktobra (2000.) nije bilo, ali imajući u vidu odnos Bokija i Ivice možda će se baš zato i desiti 10. oktobar… a njih dvojica danas neprekidno, mada potajno,  mere čiji je veći. Rejting. Još dvojica mere svoje, ali uzalud.

Iz pouzdanih izvora se, inače,  može saznati da je 10 godina zakasneli šesti oktobar – u pripremi. Da je tako, pokazuje i večerašnja premijera pozorišne predstave „Zlatno tele“ (Ilf i Petrov; rež. Goran Marković, u počast pok. ocu Radetu) u Narodnom pozorištu u BGD, koju prenosi Javni servis direktno!

Kao najava Zakasnelog šestog oktobra odlična (Tijanićeva?) ideja jer predstava govori o krimokratiji (ali i o idolopoklonstvu). Sounds fammiliar?

…hmmm.

Al’ –  ‘ajmo dalje. Kuda? Negde gde je bolje.

Umemo mi to!

Advertisements

1 коментар (+додајте свој?)

  1. Dejan Delic
    окт 14, 2010 @ 16:18:41

    Blog je skroz kul… 🙂

%d bloggers like this: